Blogi
-
Kehittäjäopettajat työelämälähtöisen digipedagogiikan kehittämisessä
Digitalisaatio on tullut voimakkaasti kaikkialle työelämään ja yhteiskuntaan. Tämä koskee myös koulutusorganisaatioita, joilla on myös keskeinen rooli lisätä kansalaisten ja opiskelijoiden digiosaamista. Henkilöstön digituen mahdollistamiseksi organisaatioihin on rakennettu digimentoritoimintaa. Uudet teknologiat tulee integroida osaksi työhön, palveluihin, johtamiseen sekä oppimiseen ja opetukseen. Tämä vaatii usein näihin liittyvien toimintamallien kehittämistä. Tulevaisuuden työ hankkeessa kehitettiin kehittäjäopettajamallia, jossa uutta…
-
Pitkäkestoinen yhteistyö työelämän kanssa vaatii yksityiskohtaisen suunnittelun
Tulevaisuuden työ ‑hankkeen tavoitteena oli kehittää malli koulutukseen kytkettävissä olevaan pitkäkestoiseen yritysten kanssa tehtävään yhteistoimintaan, jonka avulla ratkaistaan työelämää uudistavia ja laajoja ongelmia ratkaisevia haasteita. Yleinen toimintamalli muodostui kokeiluiden avulla. Yksityiskohtaisemmin erilaisiin työelämäyhteistyömalleihin voi tutustua Tulevaisuuden työn menetelmäkorttien avulla. Yhteistoiminnan edellytyksenä on, että sekä työelämän toimijat että koulutus ovat sitoutuneet pitkäaikaisesti yhteistyöhön. Osa suunnitelluista kokeiluista…
-
Esitys AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivillä 2.11.2023
Tulevaisuuden työ ‑hankkeen projektiasiantuntija, opetusteknologia-asiantuntija Risto Salminen esitti 2.11.2023 oheisen esityksen AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivillä.
-
Tule tutustumaan uusiin oppimisympäristöihin
Tervetuloa tutustumaan Karelia-ammattikorkeakoulun uusiin oppimisympäristöihin ja niiden monipuolisiin hyödyntämismahdollisuuksiin oppimisessa, opetuksessa, kehittämistyössä ja työelämäyhteistyössä Tikkarinteen- ja Wärtsilän-kampuksille. Tutustumistilaisuudet järjestetään molemmilla Karelian kampuksille. Tilaisuuksissa pääset näkemään, millaisia uusia oppimisympäristöjä on rakentunut ja miten niitä hyödynnetään oppimisessa, opetuksessa, kehittämistyössä ja työelämäyhteistyössä. Lisäksi pääset itse kokeilemaan ja kokemaan uutta teknologiaa näissä ympäristöissä. Uusiin oppimisympäristöihin voit tutustua etukäteen seuraavasta…
-
KUTSU: Tulevaisuuden työ ‑hankkeen webinaari 6.10. ja Karelian uusien oppimisympäristöjen kokeilut
Tervetuloa Tulevaisuuden työ ‑hankkeen loppuwebinaariin sekä tutustumaan Karelia-ammattikorkeakoulun uusiin oppimisympäristöihin ja niiden monipuolisiin hyödyntämismahdollisuuksiin oppimisessa, opetuksessa, kehittämistyössä ja työelämäyhteistyössä Tikkarinteen- ja Wärtsilän-kampuksille. Tulevaisuuden työ ja oppiminen webinaari järjestetään 6.10.2023 klo 9.30–11.00. » Linkki: Ilmoittaudu webinaariin » Tilaisuudessa tulevaisuuden työtä ja oppimista tarkastellaan uusien teknologioiden ja pedagogiikan näkökulmasta. Esittelemme Tulevaisuuden työ hankkeen keskeisiä tuloksia ja investointihankkeessa hankittujen…
-
Ilmoittaudu: Tulevaisuuden työ ja oppiminen ‑webinaari 6.10.2023
Tervetuloa Karelia-ammattikorkeakoulun Tulevaisuuden työ ‑hankkeen päätöswebinaariin perjantaina 6.10.2023 klo 8.30–11.00. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ LINKISTÄ. Webinaari toteutetaan Zoom-ympäristössä ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille. Tilaisuudessa tulevaisuuden työtä ja oppimista tarkastellaan uusien teknologioiden ja pedagogiikan näkökulmasta. Esittelemme Tulevaisuuden työ ‑hankkeen keskeisiä tuloksia ja investointihankkeessa hankittujen opetusteknologioiden pedagogista hyödyntämistä. Ohjelma: 8.30–8.40 Tilaisuuden avaus Pekka…
-
Pedaforum 2023: Esitys Pedagogisen osaamisen valmennuksesta
Tulevaisuuden työ ‑hanke esitteli 7. kesäkuuta Tampereella Pedaforum 2023-tapahtumassa Karelian pedagogisen osaamisen valmennusta. Hankkeessa keväällä 2023 ensimmäisen kerran toteutetussa valmennuksessa on yhdeksän digipedagogiikkaan liittyvää teemaa, jotka perustuvat opettajille tehtyyn kyselyyn. Esityksen pitivät Risto Salminen ja Päivi Sihvo. Esitystä seurasi noin 40 kuulijaa. Esityksen sisältö on nähtävissä alta.
-
Opinnäytetyö: Virtuaalisella taidemuseolla monipuolisuutta varhaiskasvatukseen
Sosionomiopiskelija Sini Päivinen ajatteli jo opintojensa alkuvaiheessa toteuttavansa opinnäytetyönsä taiteen ja kulttuurin saatavuuteen ja saavutettavuuteen varhaiskasvatusiässä. Suunnitellessaan hän kiinnostui virtuaalitodellisuuksien hyödyntämisestä osana opinnäytetyötä ja hän mietti, miten näistä ajatuksista saisi luotua opinnäytetyön. Tässä artikkelissa Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelija Sini Päivinen kertoo opinnäytetyöstään, joka toteutettiin yhteistyössä Tulevaisuuden työ ‑hankkeen kanssa: ”Vaikka vanha viisaus sanoo, ettei kukaan tule kotiovelta…
-
Rakennustyömaa näyttää erilaiselta HoloLens 2:n lävitse
Lisätty todellisuus tuo rakennustyömaalla työskenteleville ja niiden toimintaa suunnitteleville uudenlaisen tavan visualisoida laskelmat ja suunnitelmat työmaaympäristöön. Karelian Tulevaisuuden työ ‑hankkeessa (EAKR) hankittiin Microsoftin HoloLens 2 ‑laitteen, suojakypärän sekä Trimblen ohjelmiston yhdistävä kokonaisuus, ”Trimble XR10 with HoloLens 2”. Sen avulla voi nähdä visualisoitua dataa oikeassa kontekstissa, esimerkiksi juuri rakennustyömaalla. Trimble XR10 hyödyntää HoloLens 2 ‑laitetta, joka…
-
Pedagogisen osaamisen valmennukset ja digiaamukahvit
[ In english, click here or scroll further] Kun Karelian opettajat kertoivat opetusteknologioiden käytöstä ja digipedagogisen osaamisen kehittämistarpeista viime keväällä tehdyssä kyselyssä, nousi esiin kolme tärkeää asiaa: Näiden tärkeiden pointtien lisäksi Kareliassa on otettu viime vuosina käyttöön runsaasti uudenlaisia työkaluja, oppimisympäristöjä, tiloja ja toimintatapoja. Nämä yhdessä ovat kannustaneet järjestämään pedagogisen osaamisen valmennuksen, jonka sisällöstä suurin…
-
Omilla kokeilulla edut irti älyseinistä ja älytiloista
Älykkäiden tilojen yleistyminen on näkynyt teknologiatrendien trendimittauksissa jo niin usein, että sitä ei voi laskea enää vain heikoksi signaaliksi. Maineikkaan Gartnerin viimevuotisen ennustuksen mukaan älykkäät tilat ja älyseinät ovat vaikuttavimpia todellisuutta ja virtuaalisuutta yhdistäviä teknologioita, jotka tulevat yleistymään voimakkaasti 3–6 vuoden sisällä.
-
Opinnäytetyö: Murroksen kokenut henkilöstöjohtaminen vaatii virtuaalista osaamista
Tulevaisuuden Työ ‑hankkeelle tehdyssä Johtamisen ja liiketoimintaosaamisen YAMK-opinnäytetyössäni kehitettiin modernia teknologiaa hyödyntäviä työtapoja tulevaisuuden henkilöstöammattilaisille. Selvisi, että tulevaisuuden henkilöstöjohtaminen on yksilöllisesti joustavaa, mutta yhteisöllisyyttä tukevaa – ja virtuaaliteknologialla on siinä merkittävä rooli. Kehitystyö asiantuntijatiimissä Kehittämisessä hyödynnettiin Karelia-ammattikorkeakoululle keväällä 2022 valmistuneita oppimis- ja työskentely-ympäristöjä. Kehitystyö toteutettiin työpajatyöskentelynä ja tutkimushaastatteluina. Huhtikuussa 2022 pidetyssä työpajassa Tikkarinteen kampukselle koottiin…
-
Inspiroivat puhujat johdattelivat ajatukset työelämän murrokseen
Kolme erilaista ja keskenään ristennyttä näkökulmaa, noin sata kuulijaa ja tunti aikaa. Tulevaisuuden työ ja oppiminen työn lomassa ‑webinaarisarja käynnistyi perjantaina 11. marraskuuta ajatuksia herättäneellä ja puhujakattauksestaan kiitoksia keränneellä webinaarilla. Tulevaisuuden työ ‑hankkeen järjestämä avausosa sisälsi puheenvuorot Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivulalta, Porokylän Leipomo Oyssä nykyisin henkilöstöjohtajana työskentelevältä Tomi Tuomasjukalta sekä Thinglink Oyn toimitusjohtaja Ulla-Maaria Koivulalta.…
-
Työelämäkumppanit saatiin mukaan elinkaariarvioinnin eri vaiheisiin
Karelia-ammattikorkeakoulun Tulevaisuuden työ ‑hankkeessa kehitetään teknologioiden hyödyntämisen lisäksi osallistavia tapoja tehdä yhteistyötä työelämän kanssa. Elinkaariarvioinneissa työelämäkumppanit ovat tärkeitä, sillä pelkillä laskelmilla ei opita samoin kuin silloin, kun datalla on todellinen lähde sekä ympäristö, jossa arvioinnin tuloksia voidaan hyödyntää käytännössä. Yliopettaja Lasse Okkonen kertoo Karelian Pulssi-verkkojulkaisussa, miten voidaan osallistaa työelämäkumppaneita aktiivisesti elinkaariarvioinnin eri vaiheisiin. Lue lisää…
-
MLC-oppimisympäristöä hyödynnettiin liiketalouden opintojaksolla
Tulevaisuuden Työ ‑hankkeessa on valmistunut uusia oppimisympäristöjä, joista yksi on MLC (Multi-Location-Classroom) teknologiaa hyödyntävä MLC-luokkahuone. MLC-teknologia perustuu jaetun luokkahuoneen kokemukseen ja mahdollistaa opetuksen järjestämisen useammassa tilassa sekä verkossa samanaikaisesti. MLC-teknologiaa hyödyntävät luokat sijaitsevat molemmilla Karelian kampuksilla Tikkarinteellä sekä Wärtsilässä. Kokeilu Tässä kokeilussa hyödynnettiin Wärtsilä-kampuksella sijaitsevaa MLC-luokkatilaa yhdistettynä etäopetukseen Collaboratessa, jolloin hybridiopetukseen osallistui yhteensä 47 opiskelijaa.…
Tietoa blogista
Tulevaisuuden työ ‑hankkeen sivuston blogissa julkaistaan hankkeen kehittämistyön teemoihin ja toimintaan liittyviä artikkeleja. Teemoja ovat muuna muassa tulevaisuuden työ ja osaaminen, uudet oppimis- ja kehittämisympäristöt, hybridi/-virtuaaliopetus/oppiminen, opetusteknologiat ja niiden hyödyntäminen opetuksessa ja osaamisen kehittämisessä työelämässä ja työelämän koulutuspilotit.
Blogin sisällöistä vastaa toimituskunta, johon kuuluvat Mikko Hyttinen, Minna Rokkila, Päivi Sihvo, Risto Salminen ja Kaisa Varis Karelia-ammattikorkeakoulusta.
Arkisto
- helmikuu 2024 (2)
- marraskuu 2023 (1)
- syyskuu 2023 (3)
- kesäkuu 2023 (1)
- helmikuu 2023 (2)
- tammikuu 2023 (1)
- joulukuu 2022 (2)
- marraskuu 2022 (3)
- lokakuu 2022 (3)
- syyskuu 2022 (1)
- huhtikuu 2022 (1)
- maaliskuu 2022 (1)
- tammikuu 2022 (1)
- joulukuu 2021 (4)
- marraskuu 2021 (1)
- syyskuu 2021 (1)
- elokuu 2021 (1)
- huhtikuu 2021 (1)
- maaliskuu 2021 (2)
Kategoriat
- Tilat ja laitteet (11)
- Yhteistyö (9)
- Yleinen (20)